Hypnobirthing Breda Badbevalling

Badbevalling en Hypnobirthing

Heeft u speciale wensen omtrent u bevalling, dan kunt u deze met ons bespreekbaar maken tijdens het spreekuur. Wij werken indien gewenst met een bevalplan, waarin u al uw wensen kunt vermelden. Het bevalplan gebruiken wij dan als leidraad tijdens uw bevalling.

Badbevalling

Het is mogelijk om bij Amphia Ziekenhuis Molengracht in bad te bevallen. Een badbevalling wordt veelal gecombineerd met Hypnobirthing, waarover u hieronder meer kunt lezen.

Alle verloskundigen in onze praktijk zijn ook opgeleid om een badbevalling te begeleiden en hebben hier ervaring mee!

In het Amphia Ziekenhuis kunt u zonder bijkomende kosten gebruik maken van het daar aanwezige bevalbad. Er zijn twee kamers die uitgerust zijn met een bad waarin u kunt bevallen. Op het moment dat u gaat bevallen zullen wij informeren of er een kamer met bevalbad vrij is. Wij kunnen dit echter nooit van tevoren garanderen.

Bevalbad huren
Via bevalbaden.nl, kunt u lezen over badbevallingen en kunt u een bad huren voor als u thuis een badbevalling wilt plannen. De huur van een bevalbad bedraagt ongeveer 300 Euro en u huurt het dan voor een periode van 5 weken; namelijk van 37 weken tot en met de 41e week.

Bevallen in een bevalbad
Het beste moment om in bad te gaan is rond de 5 centimeter ontsluiting, ofwel wanneer de weeën erg sterk en pijnlijk worden. Het effect van het warme water is dan het grootst. Het water kan pijnstillend en ontspannend werken.

In het bad kunt u verschillende houdingen aannemen om de weeën op te vangen en om te persen. Voor het persen is de gehurkte houding ideaal omdat je bekken dan de meeste ruimte maakt. Op het ‘droge’ lukt het vaak niet om lang te hurken, maar in bad gaat dat veel makkelijker, aangezien u dan geen zwaartekracht ervaart onder water.

Na de geboorte
Na de geboorte kan de baby nog even onder water blijven, maar wanneer hij of zij adembewegingen gaat maken, wordt hij door de verloskundige of door uzelf met het hoofdje boven water getild. Daarna kunt u nog even in het bad blijven zitten om bij te komen en uw kindje uitgebreid te bewonderen.

Wanneer niet in bad bevallen:

  • Eigenlijk bij elke medische indicatie, zoals langdurig gebroken vliezen, koorts of meconiumhoudend vruchtwater.
  • Wanneer de verloskundige beslist dat ze u niet goed kan onderzoeken in bad. Bijvoorbeeld voor het beoordelen van het aantal centimeters ontsluiting, kan het zijn dat u even uit bad moet komen. U moet dus ook altijd een bed op klossen hebben staan als u thuis wilt bevallen.
  • Het kan zijn dat de verloskundige de placenta niet in bad geboren laat worden. Het kan dus zijn dat u ongeveer 10 minuten na de geboorte van de baby op bed moet komen liggen om de placenta geboren te laten worden.

Hypnobirthing

Ook zijn wij bij Verloskundig Centrum Breda bekend met Hypnobirthing en Mindfulness. Wij weten hoe wij een bevalling moeten begeleiden op deze manier en waar wij rekening mee moeten houden. Wij staan hier allemaal voor open en proberen u hier zo goed mogelijk bij te ondersteunen. Op de pagina over cursussen, kunt u bekijken waar u een cursus op het gebied van Hypnobirthing in Breda of omgeving kunt volgen.

Wat is hypnobirthing?
Hypnobirthing is een manier om ontspannen en stressvrij te kunnen bevallen. Het is gebaseerd op het feit dat alle baby’s op een kalme en liefdevolle manier geboren zouden moeten worden.

De nadruk bij hypnobirthing ligt op de zwangerschap en de geboorte, maar ook op prenataal ouderschap en het bewustzijn van de ongeboren baby. Hypnobirthing omvat een simpel en eenvoudig programma, dat door de jaren heen zorgvuldig doordacht is om moeders te helpen herinneren aan de eenvoud van geboorte.

Een comfortabele en kalme geboorte
De meeste vrouwen die aan het bevallen zijn, hebben geen bepaalde interventies of procedures nodig om hun baby veilig en gezond op de wereld te zetten. Zo hebben ze ook geen moeilijke oefeningen nodig om zich voor te bereiden op een vredige en comfortabele geboorte. Het lichaam van de vrouw én de baby weten precies wat hen te doen staat. Hypnobirthing leert zwangeren te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, te ontspannen en hun lichaam te laten doen waar het voor bedoeld is. Er wordt een aantal belangrijke technieken geoefend, welke de gedachten programmeren en het lichaam voorbereidt op een eenvoudige geboorte. Wanneer het aankomt op programmering en conditionering is teveel afwisseling niet altijd goed. Herhaling geeft het beste resultaat.

E-CONSULT