Informatie Verloskundige

Extra informatie

U zult ongetwijfeld ontzettend veel vragen hebben over uw zwangerschap, vooral als dit de eerste keer is dat u een kindje verwacht.

Tijdens de spreekuren geven wij u alle belangrijke informatie en proberen al uw vragen te beantwoorden. Op de website van Verloskundig Centrum Breda, kunt u ook veel informatie vinden. Echter, houdt u in gedachten: deze website is géén medische encyclopedie en niet volledig. Trek altijd bij een verloskundige of uw huisarts aan de bel wanneer u ergens aan twijfelt of klachten ondervindt.

Corona

Hierbij de laatste richtlijnen betreft het corona-virus, oktober 2020.

In onze praktijk dragen wij vanaf nu mondkapjes. Wij vragen aan jullie om dit ook te doen bij jullie bezoek in de praktijk. Een mondkapje kan je zelf meenemen. Indien je deze niet bij je hebt kan je deze bij de assistente kopen voor 1 euro. Contant of per pinbetaling.

Partners zijn welkom bij de controles, maar kom zoveel mogelijk alleen. Ook graag terughoudendheid met aanwezigheid van jullie kinderen. We begrijpen dat dit niet leuk is, maar op deze manier kunnen we hopelijk een nog hoger besmettingsrisico met alle gevolgen samen zien te voorkomen.

Bij echocentrum FOCUS is een mondkapje verplicht. Bij de echo aldaar mogen de partners of een andere begeleider aanwezig zijn.

In het Amphia-ziekenhuis zijn mondkapjes verplicht, in de centrale hal en bij de afdelingen. In de verloskamer hoef je geen mondkapje te dragen.

Bij alle afspraken in het ziekenhuis is het de bedoeling dat je alleen komt tenzij de arts anders heeft aangegeven. Tijdens de bevalling in de verloskamer mogen partner en/of een andere begeleider aanwezig zijn. Een badbevalling is mogelijk.

Verder blijft natuurlijk heel belangrijk dat wanneer je klachten hebt, van verkoudheid, loopneus, benauwdheid en/of koorts, of in quarantaine bent je dan niet de praktijk binnen komt. Bel ons dan om een nieuwe afspraak te maken.

 

Menu
E-CONSULT