Nacontrole

Wanneer je dat wenst, kan je enkele weken na de bevalling voor een nacontrole bij ons terecht. Een nacontrole is niet verplicht. Je wordt ongeveer vier weken na de geboorte van uw kind gebeld door één van de verloskundigen om te vragen hoe het met jou, jullie en de baby gaat en of je behoefte hebt aan een afspraak op de praktijk. Mochten we je niet kunnen bereiken dan sturen we een bericht via MijnAmphia en dan kan je ons zelf altijd terug bellen.

Klachten na de bevalling

In geval van klachten die na de bevalling ontstaan zijn, raden wij zeker aan een afspraak te maken. Je kan hierbij denken aan klachten zoals:

  • 6 weken  na de bevalling nog bloedverlies of buikpijn
  • pijn bij het vrijen na de bevalling
  • problemen met borstvoeding
  • depressieve klachten na de bevalling
  • pijn van de hechtingen

Ook wanneer je moeite hebt om de bevalling ‘een plekje te geven’, raden wij je  aan op nacontrole te komen. Of kijk alvast even op de website van Kim en Mieke, zij zijn experts op gebied van psychische verwerking van bevallingen, zeker wanneer het anders is gegaan als dat je gehoopt en gedacht had. Kim & Mieke I coaching en training

Natuurlijk mag je ook langskomen als je geen van bovenstaande klachten heeft, maar nog even wilt napraten over de bevalling en de periode daarvoor en daarna.

Afspraak voor nacontrole

Een afspraak voor deze controle kan je via onze praktijkassistente maken via telefoonnummer 076 565 71 77, op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Uiteraard mag je ook wachten tot wij u zelf ongeveer vier weken na de bevalling bellen.

E-CONSULT