Film Zwanger in Nederland

Kinderwensspreekuur

Bij Verloskundig Centrum Breda kan je individueel advies vóór de conceptie (preconceptiezorg) vragen. Je maakt een afspraak met één van de verloskundigen. In dit gesprek wordt alles wat u moet weten voor een zwangerschap besproken. De kosten worden soms vergoed door uw verzekering, het is goed om dit voorafgaand aan het maken van een afspraak even na te kijken.

Heeft u een kinderwens? Op de website www.zwangerwijzer.nl kan je anoniem een vragenlijst invullen waarmee je kan ontdekken of er misschien een risico is voor moeder en kind. Omdat ook je partner een rol speelt bij het zwanger worden is er voor mannen en vrouwen een aparte vragenlijst beschikbaar. Het invullen van deze vragenlijst kost ongeveer 10 minuten tijd.

Veel problemen in de zwangerschap en mogelijk later in het leven van het kind hebben een oorsprong in de eerste aanleg van het embryo en de placenta. Door een gezonde leefstijl kan je de omstandigheden waaronder je zwanger wordt en de zwangerschapsuitkomst voor jezelf en jullie kind positief beïnvloeden. Het gaat hierbij om aspecten als alcohol- en drugsgebruik, voeding, medicijnen, mogelijke risicofactoren in de familie en het gebruik van foliumzuur.

E-CONSULT